17.6.2016
Pelto-Huikko Tuomas
TuotepäällikköMuutama viikko sitten päivitin ravinnekierrosta ponnistavan raparperin tämän kevään kuulumiset. Satoakin kyseisestä Kompostikäymälän tuotosten voimalla vartta punnertavasta yksilöstä on toki korjattu. Piirakat ja kiisselit on nautittu. Nyt on kuitenkin aika kohottaa kuivakäymälän mahdollistama ravinnekierto arvoiseensa seuraan – kuohuviinin kaveriksi. Tässä yhteydessä pitänee muistuttaa, että ihmiskunnan historiassa kuivakäymäläkulttuuri on vain muutamia tunteja ruokakulttuuria nuorempi.
Hieman etukäteisvalmistelujakin vaadittiin. Keitin raparperista, sokerista ja vedestä siirapin. Loppu onkin yksinkertaista – viisi teelusikallista siirappia lasiin ja puolikuivaa kuohuviiniä tai kivennäisvettä kaveriksi. Molemmat makuyhdistelmät on testattu ja hyviksi havaittu.
Ajattelepa seuraavan kerran huussiin hiipiessäsi, että voit saada tuotoksesi takaisin kuoharin kera. Tai viedä kesäisenä mökkituliaisina sukulaisille. Säästyy sääkin puheenaiheena myöhemmäksi, kun voi aluksi keskustella tuliaisen alkuperästä.
Kuivakäymälälle maljan kohottaen,
Tuomas