Blogi - Chili-paprikahillo oman sadon chileistä - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Lopputulos
Lopputulos
Raaka-aineet
Raaka-aineet

21.10.2014

Chili-paprikahillo oman sadon chileistä

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa kokeilussa ollut chilikasvatus onnistui talon seinustalla Kasvusäkissä Kastelualtaan päällä varsin mainiosti, ja syyskuussa poimin talteen paljon pieniä, mutta sitäkin tujumpia chilipalkoja. Voi että sitä onnistumisen riemua, kun itse siemenestä asti kasvatetut, rakkaudella vaalitut kasvit palkitsevat antamalla runsaan sadon.

Seuraava ongelma olikin, mitä tehdä kaikella tällä chilillä, meillä kun se ei kuitenkaan ole jokapäiväinen mauste ruoanlaitossa. Hetken aikaa reseptejä selailtuani tulin siihen tulokseen, että Paholaisen hillon tyyppistä lisuketta olisi mukava kokeilla itse tehtynä. Käyttämämme kaupan versio kun on suhteellisen sokeripitoista ja liian mietoa (jopa meidän makuumme).

Tuli ihan hyvää, tässä ohje jonka sovelsin useista eri resepteistä.

Chili-paprikahillo oman sadon chileistä:
  • 3 punaista paprikaa
  • 7 chiliä
  • 1 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 2 dl hillosokeria
  • 2 rkl hunajaa
  • 1,5 dl valkoviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1,5 dl vettä
 
Valmistusohje:
  1. Halkaise paprikat ja chilit ja poista siemenet. Kuori inkivääri.
  2. Kuutioi ja kiehauta paprika, chili ja inkivääri kattilassa etikan, suolan ja pippurin kanssa pari minuuttia.
  3. Lisää vesi ja hunaja ja hauduta kunnes paprikat ja chilit ovat kypsiä ja pehmeitä (n. 20 minuuttia). Lisää tarvittaessa vettä.
  4. Lisää hillosokeri ja keitä vielä n. 10 minuuttia. Säilyvyyden kannalta hillon purkittaminen kiehuvana kuumennettuihin, puhtaisiin lasipurkkeihin on paras vaihtoehto.

 

Hillo käy varsin mainiosti esimerkiksi kanan- ja possunlihan lisukkeeksi ja grillatun halloumi-juuston kanssa itse ainakin söisin sitä vaikka kuinka paljon…