Tuotantopäällikköä inspiroi mahdottoman tekeminen mahdolliseksi - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Tuotantopäällikköä inspiroi mahdottoman tekeminen mahdolliseksi

Tuotantopäällikköä inspiroi mahdottoman tekeminen mahdolliseksi

Jaakko Aarniveräjä on Biolan Groupiin kuuluvan Novarbo Oy:n tuotantopäällikkö. Käytännössä Jaakko vastaa siitä, että ammattiviljelijöille valmistuvat laadukkaat kasvualustat ajallaan.

Tuotantopäällikköä inspiroi mahdottoman tekeminen mahdolliseksi

Jaakko Aarniveräjä on Biolan Groupiin kuuluvan Novarbo Oy:n tuotantopäällikkö. Käytännössä Jaakko vastaa siitä, että ammattiviljelijöille valmistuvat laadukkaat kasvualustat ajallaan.

Tuotantopäällikön päivät ovat kiireisiä. Ydintehtäviin kuuluvat tuotannonsuunnittelu ja -ohjaus sekä erilaiset kehitysprojektit. Kun Novarbon myynti saa kasvualustatilauksen, Jaakko laittaa sen työjonoon ja kertoo myynnille aikataulun. Seuraavassa vaiheessa alkaa samaisen tuotteen käytännön toteutus: Tuotannon lisäksi tieto tulevasta tilauksesta tarvitaan muun muassa raaka-ainekentällä, laadunvalvonnassa ja lähettämössä. Jaakko vastaa osaltaan, että kaikki tieto liikkuu oikeaan aikaan oikeaan paikkaan.

Jaakko myöntää, että päivän aikana hän saa paljon kysymyksiä eri tahoilta eikä ehjiä, rauhallisia hetkiä mahdu työpäivään kovin montaa. Silti hän vakuuttaa, että nimenomaan työn monipuolisuus pitää mielen virkeänä. Parasta ovat ihmiset, joiden kanssa asioita hoidetaan.

”Tykkään työstäni, kun saan hoitaa käytännönasioita. En viihtyisi esimerkiksi ohjelmistotuotannossa. Työyhteisö on juuri oikean kokoinen, meillä on resursseja, mutta silti tunnemme toinen toisemme.”

Vaikka Jaakko on työskennellyt Biolan Groupissa vasta reilut kolme vuotta, hän on huomannut toiminnan muuttuneen jo sinä aikana. Hän kertoo, että moneen asiaan on tullut lisää suunnitelmallisuutta ja strategisuutta, ja pitää sitä erittäin hyvänä asiana. 

Kyseenalaistaminen mahdollistaa kehityksen

Jaakko on koulutukseltaan Maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja hän on aikaisemmin työskennellyt metsäteollisuudessa.

”Metsäteollisuus on tullut mukaan myös Biolan Groupiin ja se on enenemässä määrin tulevaisuutta. On tärkeää, että osaamme hyödyntää metsäteollisuudesta peräisin olevia raaka-aineita. Yrityksen strategian mukaisesti pyrimme löytämään hyviä vaihtoehtoja neitseelliselle turpeelle ja uuden biokuitulaitoksemme valmistama puukuitu tukee hienosti tätä tavoitetta.”

Jaakko on työskennellyt paljon ammattikasvihuoneviljelyyn suunnatun Mosswool-viljelylevyn tuotekehityksessä. Siinä pystytään hyödyntämään oman biokuitulaitoksen puukuitua korvaamaan turvetta.

”Suomessa turpeettomuus ei vielä ole iso juttu, mutta Keski-Euroopassa sille on jo suuri kysyntä. Olemme kehittäneet puupohjaisia kasvualustalevyjä ja niitä on testeissä viljelmillä esimerkiksi Hollannissa. Meillä on Biolan Groupissa loistavasti toimiva, kovan tason tuotekehitys. Teemme paljon yhteistyössä erilaisia testauksia niin paalaimella kuin Mosswool-tuotannossakin. Tärkeää on avoin ja ennakkoluuloton asenne. Mitään ei kannata tyrmätä omien tuntemuksien mukaan vaan aina pitää testata!”

Jaakko kertoo, että häntä motivoi nimenomaan ongelmien ratkaisu. Ja paras kiitos tehdystä työstä on, kun näkee asiakkaan olevan tyytyväinen. ”Kun testierän jälkeen asiakas tekee isomman tilauksen, tiedän, että olemme onnistuneet.”

Karate vie ajatukset irti työstä

Jaakon haastatteluun mukaan haastanut Juho Tamminen jo paljasti, että Jaakko harrastaa metallinetsintää. Mutta Jaakolla on myös toinen mielenkiintoinen harrastus – hän on aloittanut aikuisiällä karaten. ”Karatessa viehättää hetkittäinen äärimmäisyyksien hakeminen. Karate tarjoaa fyysistä rasitusta ja vaatii täydellistä henkistä keskittymistä.”  

Jaakko haastaa seuraavaksi haastateltavaksi Carlos Garcian Novarbon myynnistä. ”Puhun usein Carloksen kanssa puhelimessa, mutta harvemmin tapaamme. Kiinnostaa kuulla enemmän hänen työstään ja ajatuksistaan.”
 


Lue lisää aiheista