Syötävät kukat
On paljon syötäviä kukkia, joita voi käyttää koristeina.
Syötävät kukat
Tiesitkö, että on myös paljon syötäviä kukkia, joita voi käyttää koristeina? Syötäväksi soveltuvat orvokit, krassit, ruusut, samettikukat, kehäkukka, ruiskaunokki, puna-apila, kurpitsa sekä monet kukkivat maustekasvit.
Tarvitset:
- tuoreita orvokkeja
- ohuen siveltimen
- kahden munan valkuaiset
- hienosokeria ja leivoksia
Sokeriorvokit
- Poimi kukat kuivalla säällä.
- Maalaa kukin kukka varovasti munanvalkuaisella, älä maalaa kerralla 7–8 kukkaa enempää, sillä valkuainen kuivuu nopeasti.
- Sirottele lusikalla hienosokeria kukille, varo laittamasta liikaa.
- Jätä kukat kuivumaan. Näin käsitellyistä kukista tulee kovia ja hauraita.
- Laita kukat leivosten päälle, käytä 2–3 kukkaa kuhunkin.
Kukkajääpalat
- Laita syötäväksi kelpaavia kukkia (tai mansikan paloja, mintun lehtiä ym.) jääpalamuottiin ja täytä se vedellä.
- Laita muotti pakastimeen ja anna sen olla siellä 2–3 tuntia tai kunnes jääpalat ovat täysin jäätyneet.
- Käytä kukkajääpaloja kylmissä juomissa.
Suklaalehdet
- Osta levy tummaa suklaata ja poimi ulkoa muutama lehti, esim. viinimarjan, kirsikan tai vaahteran pienimpiä lehtiä.
- Laita kattilaan vähän vettä ja kanneksi syvä lautanen.
- Aseta suklaapalat lautaselle ja odota pari minuuttia. Kuumenna vesi lähes kiehumispisteeseen, mutta älä keitä.
- Kun suklaa on sulanut, levitä sitä pullasudilla paksu kerros kunkin lehden yläpintaan. Laita lehdet jääkaappiin.
- Kun suklaa on jähmettynyt, vedä lehti irti. Lehtien jättämät kuviot ovat hienoja ja suklaalehdet ovat aivan aidon näköisiä!
- Käytä esim. kakkujen koristeina. Säilytä ylimääräiset suklaalehdet rasiassa pakastimessa.