Porkkanoita voi napsia syötäväksi suoraan maasta pitkin kesää, mutta varastoon menevien porkkanoiden nostoa kannattaa viivyttää liki maan jäätymiseen asti. Porkkana on makeimmillaan syksyllä.
Porkkanoita voi napsia syötäväksi suoraan maasta pitkin kesää, mutta varastoon menevien porkkanoiden nostoa kannattaa viivyttää liki maan jäätymiseen asti. Porkkana on makeimmillaan syksyllä.
Porkkana kasvaa paksuutta vielä myöhään syksyllä ja myös sen karoteenipitoisuus nousee ja maku voimistuu. Viilenevässä maassa porkkanan kuori paksuuntuu ja sen vuoksi myös säilyvyys paranee.
Vanhan ajan maakellarissa porkkana säilyy nahistumatta kevääseen saakka. Kerrostalojen kylmäkellarissa ilma on kuivempaa ja siellä porkkanan nahistumisen voi estää säilyttämällä porkkanat Puutarhan Talvisuojaan peitettynä. Puutarhan Talvisuoja on hapanta ja se estää varastotautien leviämisen. Siksi Talvisuojan käyttö on hyödyllistä myös perinteisessä maakellarissa.
Jos sinulla ei ole kellaria tai kylmiötä, ennen kovien pakkasten tuloa porkkanoita voi säilyttää valolta suojattuna parvekkeella tai ulkovarastossa. Hallayön uhatessa sato suojataan kylmältä. Säilytysaikaa voi pidentää laittamalla porkkanat kylmälaukkuun. Koska kylmälaukku on tiivis, sen pohjalle kannattaa laittaa kerros Puutarhan Talvisuojaa estämään homeiden kasvua.
Samaan tapaan kuin porkkanat, voit varastoida myös punajuurikkaat, palsternakat, lantut ja muut juurekset.