Pienet tomaattigaletet
Herkulliset piiraat, galetet, maistuvat niin välipalana kuin vaikka retkieväänä. Tomaatti tuo piiraaseen makua ja mehevyyttä.
Valmistusohje
6 annosta
Pohja
125 g kylmää voita
4,5 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1,75 dl kylmää porkkanasosetta (n. 2 isoa porkkanaa)
Täyte
1 dl turkkilaista jogurttia
mustapippuria
2 kananmuna
3 dl juustoraastetta (voimakas, esim. port salut)
1 tl kuivattua timjamia
600 g erilaisia tomaatteja
1 kananmuna voiteluun
- Tee taikina. Paloittele kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Laita voi, jauhot ja suola leivontakulhoon ja nypi murumaiseksi. Lisää porkkanasose ja sekoita taikinapalloksi. Kääri taikina muovikelmuun. Nosta jääkaappiin vähintään tunniksi, mutta sen voi hyvin tehdä jo edellisenä iltana.
- Tee täyte. Riko kananmuna kulhoon. Lisää jogurtti ja juustoraaste, mustapippuri ja timjami ja sekoita tasaiseksi. Viipaloi isot tomaatit ja puolita pienet.
- Jaa taikina kuuteen osaan ja kauli ohuiksi pyöreiksi kieokiksi. Lusikoi juustoseosta jokaisen taikinalevyn päälle, mutta jätä pari senttiä reunoilta tyhjäksi, jotta voit kääntää reunat. Lado tomaattiviipaleita tai puolikkaita kirsikkatomaatteja juuston päälle. käännä piirakan reunat täytteen päälle.
- Voitele reunat kananmunalla. Paista piiraita 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.
Lisää herkullisia reseptejä löydät:
martat.fi/reseptit
Kasvata kotona -yhteistyössä Martat ja Biolan.
Lue lisää aiheista