Kesäkukat kukkivat koko kesän ja niitä voidaan istuttaa parvekelaatikoihin, ruukkuihin, amppeleihin ja penkkeihin monivuotisten kasvien lomaan. Kesäkukkien hoito on helppoa, kun kuhunkin kasvupaikkaan on valittu oikeat kasvit ja muistetaan säännöllinen kastelu ja lannoitus.
Kesäkukat kukkivat koko kesän ja niitä voidaan istuttaa parvekelaatikoihin, ruukkuihin, amppeleihin ja penkkeihin monivuotisten kasvien lomaan. Kesäkukkien hoito on helppoa, kun kuhunkin kasvupaikkaan on valittu oikeat kasvit ja muistetaan säännöllinen kastelu ja lannoitus.
Ennen kukka-astian täyttöä varmista, että pohjassa on reiät ylimääräisen veden poistumista varten. Kun käytetään ryhmäkasveille kehitettyä Biolan Kesäkukkamultaa, erillistä salaojaa astian pohjalla ei tarvita, koska multa sisältää ilmavuutta lisäävää biohiiltä ja kevytsoramursketta.
Varastolannoitus on helppo tapa huolehtia ruukkukasvien koko kesän ravinnetarpeesta. Varastolannoitukseen soveltuvat kaikki Biolanin rakeistetut ja jauhemaiset lannoitteet, joissa on merkki "soveltuu luomuviljelyyn". Tällaisia ovat esimerkiksi Biolan Luonnonlannoite ja Biolan Parvekekasvilannoite. Luonnonlannoitteista ravinteita vapautuu vähitellen kasvien käyttöön.
Istutusastia täytetään mullalla niin, että pinnalle jää kasteluvara. Istutusvaiheessa taimien väliin tehdään kuopat, joihin sijoitetaan lannoitetta pieninä kasoina. Ylilannoituksen välttämiseksi on tärkeää, että lannoitetta ei sekoiteta koko multamäärään. Sopiva annostelumäärä on 1–2 dl Luonnonlannoitetta/kasvi. Lopuksi lannoiterakeet peitetään mullalla. Varastolannoiteosasta riittää ravinteita koko kasvukaudelle, joten kasteluun käytetään pelkkää vettä.
Jos kasvualustaan ei lisätä varastolannoitetta, on ravinteikastakin multaa lannoitettava, jotta kasvit jaksavat kukkia koko kesän. Hoitolannoitukseen soveltuvat kasteluveteen sekoitettava Biolan Kesäkukkalannoite ja Biolan Kastelulannoite.
Tärkeintä on valita kasvupaikalle sopiva kesäkukkalaji. Paahteisella paikalla viihtyvät esimerkiksi pelargoni, marketta, miljoonakello, verbena ja timanttikukka. Varjossa puolestaan pärjäävät mm. ahkeraliisa, verenpisara, lumihiutale ja kesäbegonia.
Kun kesäkukkien valovaatimuksista ja lannoituksesta on huolehdittu, tärkeintä on muistaa säännöllinen kastelu. Valitse kesäkukille mahdollisimman suuri ruukku. Mitä enemmän ruukussa on multaa, sitä helpompaa kasvien hoito ja kastelu on! Biolan Kesäkukkamullan sisältämä biohiili pystyy varastoimaan vettä itseensä ja luovuttaa sitä kasveille mullan kuivuessa. Siksi kasteluväli voi olla pidempi kuin tavallisessa mullassa. Myös altakasteluruukut - ja altaat helottavat kesäkukkien kastelua.
Monet kesäkukat kukkivat runsaammin, kun niistä poistetaan kukkineet kukinnot. Näin kehittyvät siement eivät vie energiaa kukinnalta. Esimerkiksi orvokit ja petuniat hyötyvät vanhojen kukkien poistamisesta. Myös esimerkiksi pelargonit ja samettikukat siistiytyvät, kun kuihtuneet kukinnot poistetaan.
Kylvämällä siemeniä suoraan kasvupaikalle saadaan loppukesällä nauttia upeasta väriloistosta. Kylvökukille valitaan aurinkoinen kasvupaikka ja kuohkea multamaa. Tarvittaessa maan rakennetta parannetaan ravinteikkaalla Biolan Mustalla Mullalla.