Kompostointi kouluissa, päiväkodeissa, ravintoloissa ym. laitoksissa on periaatteeltaan samanlaista kuin taloyhtiöissä. Huomioi lisäksi:
On erittäin tärkeätä ottaa mukaan keittiön henkilökunta jo kompostoinnin suunnitteluvaiheeseen. Heidän tehtävänään on jätteiden lajitteleminen. Huolellinen suunnittelu ja henkilökunnan perehdyttäminen lajitteluun varmistaa kompostoinnin onnistumisen. Lajittelu ei aiheuta keittiössä suurtakaan vaivaa, kun lajitteluastiat asetetaan oikeisiin työpisteisiin.
Laitoksissa voidaan kompostoida samoilla tarvikkeilla kuin taloyhtiöissä. Erityisen tärkeätä on valita kunnolliset ja toimintavarmat välineet kouluille ja päiväkodeille, jotta kompostoinnin kokemukset välittyvät tulevalle sukupolvelle myönteisinä. Kompostorit kannattaa sijoittaa mahdollisimman lähelle muita jäteastioita.
Koulujen ruokajätteet ovat usein hyvin märkiä, joten seosainetta tulee käyttää reilusti. Varsinaiset nesteet, esim. keittojen liemet kannattaa kaataa viemäriin, ettei komposti kastu liikaa. Kouluissa ja päiväkodeissa kompostointi voidaan helposti kytkeä kasvatukseen: lapset opetetaan lajittelemaan jätteet ruokailussa ja kotitaloustunneilla. Biologian tunneilla voidaan hoitaa kompostia ja tarkkailla sen toimintaa, tutkia kompostimultaa ja jopa kasvattaa siinä kasveja. Kompostin hoidosta vastaa useilla kouluilla luontokerho tai aiheeseen sopiva opetusryhmä.