Keväinen munakas
Munakas on helppo ja nopea ruoka, johon saat uutta makua kesän ensimmäisistä nokkosista ja kevätsipulista.
Valmistusohje
2 hlölle
2-3 tomaattia
2-3 keitettyä perunaa
1-2 kevätsipulia tai pala purjoa
2-3 dl tuoretta nokkosta tai muita villivihanneksia
1-2 rkl öljyä
ripaus (valkosipuli)suolaa ja pippuria
5 munaa
5 rkl vettä
ripaus suolaa ja valkopippuria
1 rkl margariinia tai voita
pinnalle: juustoraastetta
- Leikkaa tomaatit ja kuoritut perunat kuutioiksi ja sipuli renkaiksi.
- Kiehauta nokkoset vähässä vedessä, kaada vesi pois ja leikkaa suikaleiksi.
- Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä.
- Paista perunakuutioita ja sipulia muutama minuutti, lisää nokkoset ja paista vielä hetki.
- Mausta seos (valkosipuli)suolalla ja pippurilla.
- Riko munat ja vatkaa niihin vesi muutamalla haarukanvedolla.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Pane rasvanokare lämpimään paistinpannuun. Kun se ei enää sihise, lisää munamassa.
- Sekoita massaa muutamia kertoja pohjaa myöten. Kun munakas on reunoilta hyytynyt mutta keskeltä vielä kostea, kaada pinnalle nokkosperunaseos ja tomaattikuutiot.
- Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Lisää herkullisia reseptejä löydät:
martat.fi/reseptit
Kasvata kotona -yhteistyössä Martat ja Biolan.
Lue lisää aiheista