Kaktukset rakastavat valoa, mutta niiden kastelu saa olla niukempaa kuin muilla huonekasveilla. Biolan Kaktusmullassa on kaktusten kasvulle oikea happamuus, ilmavuus ja ravinnetaso.
Kaktukset rakastavat valoa, mutta niiden kastelu saa olla niukempaa kuin muilla huonekasveilla. Biolan Kaktusmullassa on kaktusten kasvulle oikea happamuus, ilmavuus ja ravinnetaso.
Kaktukset ovat kotoisin Pohjois- ja Etelä-Amerikasta. Niiden koko vaihtelee pienistä yksilöistä suuriin puumaisiin kasveihin. Kaktusten lehdet ovat surkastuneet piikeiksi.
Suurin osa kaktuksista on peräisin kuivilta alueilta. Nämä kaktukset ovat ulkonäöltään pylvään tai pallon muotoisia ja kasvavat kotiseuduillaan täydessä auringonpaisteessa, joten kotonakin paras kasvupaikka löytyy aurinkoiselta ikkunalta.
Toiseen ryhmään kuuluvat aarniometsästä kotoisin olevat päällyskasveiksi kutsutut kaktukset, mm. lehti- ja nivelkaktukset sekä käärmekaktukset. Ne kasvavat puiden rungoilla varjossa eivätkä siedä ruukkukasvinakaan kovaa paahdetta.
Luonnossa kaktusten kasvualustana on hiekkaa, soraa ja kiviä. Kasvualustana käytettävän kaktusmullan tulisi olla hiekkapitoista ja lievästi hapanta. Luonnonmukaisesti lannoitetussa Biolan Kaktusmullassa on kaktusten kasvulle oikea happamuus, ilmavuus ja ravinnetaso. Kaktukset pitävät ahtaista kasvuoloista, joten ne kannattaa istuttaa pieniin lasittamattomiin saviruukkuihin.
Kaktusten lannoittamiseen soveltuu Biolan Ravinneneste. Lannoitetta laitetaan kesäaikana kasteluveteen joka toinen viikko, hiukan miedompana kuin muille huonekasveille.
Kukkiakseen kaktus vaatii lepokauden. Lepokauden kasvupaikan tulisi olla viileä (10–15 °C), valoisa ja kuiva. Kastelun voi lopettaa tai vähentää melkein mitättömäksi. Jos lepokautta ja viileämpää huoneilmaa ei ole tarjolla, kaktus ei kuki. Kesän ajaksi kaktukset voi siirtää ulos, esimerkiksi parvekkeelle. Kesällä kaktuksia kastellaan säännöllisesti.