Helppoa kasvatusta Kasvusäkissä - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Helppoa kasvatusta Kasvusäkissä

Helppoa kasvatusta Kasvusäkissä

Helppoa kasvatusta Kasvusäkissä

Lumisista ja kylmistä ilmoista huolimatta olen jo ihan kevätfiiliksissä! Viime viikonloppuna vanhempieni luona sijaitseva kennohuone koki kevätsiivouksen. Toimenpiteen yhteydessä asettelin huoneen laatoitetulle lattialle Kastelualtaat Kasvusäkkeineen. Nyt odotellaan vain, että ilmat lämpenevät sen verran, että tomaatintaimet voi siirtää ikkunalaudalta lämmittämättömään kennohuoneeseen.

Hankin tuon kahdeksan neliön kasvuhuoneen muutamia vuosia sitten. Aluksi huoneessa oli hiekkapohja ja tomaatit saivat kasvaa perinteisissä kohopenkeissä. Kohopenkkien kastelu osoittautui kuitenkin melko hankalaksi. Käytössä oli mitä erilaisimpia kastelujärjestelmiä ja tippukasteluletkuja. Mikään ei tuntunut toimivan. Taimet saivat vettä joko liian vähän tai aivan liikaa. Tämän lisäksi muurahaiset löysivät tiensä lämpimiin kohopenkkeihin ja pian penkeissä kasvoi enemmän muurahaisen munia kuin kirsikkatomaatteja.

Kaksi kasvukautta sinnittelin noilla pelkkää päänvaivaa tuottavilla systeemeillä. Pian tajusin, että ratkaisu kaikkiin ongelmiin oli ollut lähempänä kuin luulinkaan; Biolanin Kasteluallas ja Kasvusäkki! Laatoitin kasvihuoneen pohjan kokonaan ja hankin huoneeseen seitsemän Kasteluallasta. Kastelualtaalla taimien kastelu hoituu kuin itsestään. Vain ensimmäiset kaksi viikkoa pitää varmistaa, että taimet saavat juurelleen riittävästi vettä. Juurtumisen jälkeen taimet pärjäävät säkissä Kastelualtaasta kapillaarisesti nousevalla vesivarastolla, joka riittää ainakin kahdeksi viikoksi, toki taimen koosta riippuen jopa pidempään.

Myöskään lannoituksesta ei tarvitse huolehtia, Kasvusäkki nimittäin sisältää noin 5 litraa luonnonlannoiterakeita, jotka on sijoitettu varastolannoitteeksi säkin toiselle reunalle. Juuri tämän varastolannoitteen vuoksi säkkiin on merkitty taimien istutusreiät säkin vastakkaiselle reunalle. Kasvusäkin lannoite on mitoitettu niin, ettei lisälannoitus kasvukauden aikana ole tarpeen.

Lopuksi vielä vinkit siihen, miten Kasvusäkki + Kasteluallas –combon saa näppärästi sovitettua yhteen:

  1. Aseta Kastelualtaan tyhjät ”multajalat” (3 kpl) paikoilleen.
  2. Laske Kasvusäkki altaan päälle.  Painele kevyesti säkin päältä, jolloin saat säkin pohjaan painaumat putken päistä.
  3. Nosta säkkiä toiselta sivulta varovasti. Tee puukolla keskimmäisen putken kohdalle X:n mallinen viilto. Ujuta keskimmäisen ”multajalan” pää säkkiin. Tee sama toimenpide muille.
  4. Kun kaikki kolme multajalkaa on ujutettu läpi säkin pohjasta, leikkaa taimille tarkoitetut istutusreiät auki. Työnnä käsi reiästä sisään säkkiin ja täytä tätä kautta tyhjät multajalat säkin kasvualustalla. (Huom! Älä koske lannoitepatteriin, vain pelkkään multaan.)
  5. Kun olet varmistanut, että multajalat ovat tiiviisti täytetty, voit istuttaa taimet.
  6. Täytä Kastelualtaan vesivarasto. Kastele istutuksen yhteydessä taimen juurelle ja kastele tarvittaessa päältä parin viikon ajan varmistaaksesi taimen juurtumisen.

 

Kuvagalleria1

Tadaa! Näin helppoa ja näppärää! Kokeile vaikka, lupaan ettet pety :) 

Keväisin terveisin,
Essi


Lue lisää aiheista