Pekoni-bataattitikut
Näin juhannusviikolla mielessä pyörivät jo pyhinä grillissä tirisevät herkut. Niinpä ajattelin jakaa luottoreseptini, jossa makea bataatti ja suolainen, rapea pekoni yhdistyvät makuhermoja kutittelevalla tavalla. Sopii kesäiseksi lisukkeeksi miltei mihin tilaisuuteen tahansa.
20 tikkuun tarvitset:
- 1 bataatti
- 1 pkt pekonia
- 1 tl suolaa
- coctail-tikkuja
- Balsamico-siirappia
Tee näin:
- Kuori bataatti ja lohko se reiluiksi lohkoiksi.
- Keitä lohkoja suolalla keitetyssä vedessä n. 10 minuuttia, kunnes lohkot ovat puolikypsiä (varo keittämästä ylikypsiksi, muuten kääriminen ja grillaaminen on vaikeaa).
- Leikkaa pekoninsiivut puoliksi. Kieritä ½ siivu pekonia kunkin bataattilohkon ympärille ja kiinnitä tikulla.
- Grillaa rapeiksi ja viimeistele tarjoiluvaiheessa esimerkiksi Balsamico-siirapilla.