Biolanin porukka - Aurinkoenergia kiinnostaa nyt enemmän kuin koskaan ennen - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Aurinkoenergia kiinnostaa nyt enemmän kuin koskaan ennen

Aurinkoenergia kiinnostaa nyt enemmän kuin koskaan ennen

Samuli Sievi-Korte pyyhältää haastatteluun varastolta, jossa hän on ollut pakkaamassa aurinkovoimalan komponentteja lähtövalmiiksi. Aurinkosähkö kiinnostaa juuri nyt niin yrityksiä kuin kuluttajiakin enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Aurinkoenergia kiinnostaa nyt enemmän kuin koskaan ennen

Samuli Sievi-Korte pyyhältää haastatteluun varastolta, jossa hän on ollut pakkaamassa aurinkovoimalan komponentteja lähtövalmiiksi. Aurinkosähkö kiinnostaa juuri nyt niin yrityksiä kuin kuluttajiakin enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Samuli Sievi-Korte on Biolan Groupiin kuuluvan Biolan Ekoasuminen Oy:n tuotepäällikkö. Hänen erikoisalaansa ovat aurinkoenergiajärjestelmät. Samuli on sähkötekniikan DI ja on lukenut pääaineenaan uusiutuvan sähköenergian teknologioita, joten kiinnostus tekniikkaan ja erityisesti aurinkoenergiaan, on ymmärrettävää.

”Alkuaikoina toimenkuvaani kuului aurinkoenergian lisäksi myös Ekoasumisen muiden tuotteiden, kuten kompostoreiden ja kuivakäymälöiden, myynti ja esittely. Tällä hetkellä aurinkoenergian suosio on kuitenkin sitä luokkaa, että päiväni kuluvat sen parissa”, kertoo kohta kolme vuotta tuotepäällikkönä työskennellyt Samuli.

Asiantuntija suunnittelee ja mitoittaa aurinkosähköjärjestelmät

Samuli on asiantuntija, joka suunnittelee aurinkovoimaloita erilaisiin kohteisiin. ”Kohteen suunnittelu lähtee liikkeelle asiakkaan toiveista ja tarpeista. Jollakin saattaa olla selkeä haave kuinka ison järjestelmän haluaa ja minä sitten suunnittelen kuinka se kyseiseen kohteeseen toteutetaan. Toisten kanssa taas lähdemme liikkeelle siitä, että selvitän kohteen tuntikulutuksen, teen kulutuslaskelmat ja suunnittelen järjestelmän niiden mukaan. Lisäksi suunnitteluvaiheessa pitää huomioida kattorakenteet, paneelien aiheuttama tuuli- ja lumikuorma, katon pinta-ala sekä sähköliittymän koko ja sulakekoko.”

Samulin suunnittelema ensimmäinen suuri aurinkovoimala valmistui 2020 Sinituotteen Kokemäen tehtaan katolle, johon asennettiin liki 1000 paneelia. Sen jälkeen aurinkovoimaloita on saanut suunnitella kiihtyvään tahtiin.

Lue lisää Sinituotteen aurinkovoimalasta

Aurinkosähkön myynnistä on tullut kannattavaa

Samulin kertoo, että on mielenkiintoista ja inspiroivaa käydä asiakkaan kanssa keskustelua miksi kukin haluaa investoida aurinkoenergiaan.

Aikaisemmin aurinkoenergiasta olivat kiinnostuneita etupäässä ympäristötietoiset kuluttajat. Nyt aurinkoenergiasta on tullut entistä kannattavampaa ja monet haluavat investoida selvästi isompaan järjestelmään. Myös paneelien teho ja hyötysuhde ovat nousseet. Enää kaikkea tuotettua sähköä ei edes pyritä käyttämään itse, vaan järjestelmät mitoitetaan niin, että sähköä myös myydään. Sähkön hinnan nousu on tehnyt myynnistä kannattavaa.

Suunnittelun lisäksi Samuli on mukana lähettämässä järjestelmiä asiakkaalle. Hän keräilee komponentit ja pakkaa ne lähetystä varten. Lisäksi hän ylläpitää hinnastoja ja hankkii uusia komponentteja.

”Vaikka toimenkuva on laaja, en suinkaan tee tätä yksin. Meillä on vahvaa yhteistyötä Biolan Groupin sisällä. Jonna tekee hankintoja, Jone auttaa lähetyksissä ja tilauskeskuksen Päivi hoitaa laskutuksen.

Myyntityö on jäänyt Samulilta lähes kokonaan pois nyt, kun Biolan Ekoasumisella on mukana asennuskumppaneita, jotka pääsääntöisesti myyvät ja asentavat järjestelmät.

Tätä et ehkä tiennyt Samulista

Samuli on urheilullinen ja hän on juniorina voittanut korkeushypyn Suomen mestaruuden. Samulin oma ennätys on 211 senttiä − joka muuten vuonna 1941 hypättynä olisi ollut maailmanennätys! Nyt Samuli pysyttelee lähempänä maanpintaa ja pelaa frisbeegolfia amatööriluokissa.

Samuli haastaa seuraavaksi mukaan Päivi Rantalan tilauskeskuksesta. ”Aiheutan Päiville paljon työsarkaa, niin annetaan hänellekin mahdollisuus avautua”, vitsailee Samuli.

Tutustu aurinkoenergiaan


Lue lisää aiheista