Vuosisatojen ajan oudon muotoisia ja suunnattoman suuria siemeniä ajautui rannoille Intian valtameren alueella. Kukaan ei tiennyt, että mistä ne tulevat, ja siksi niiden ympärille keksittiin monia legendoja. Niitä käytettiin lääkinnällisiin tarkoituksiin, ja ne olivat hyvin arvokkaita. Malediivien saariryhmässä kaikki rannoille ajautuneet siemenet piti kuolemanrangaistuksen uhalla luovuttaa kuninkaalle.
Lopulta saatiin selville, että siemen kuuluu Seychellienpalmulle, joka kasvaa vain kahdella Seychellien saariryhmän saarella. Löytyminen ei lainkaan vähentänyt lajin myyttisyyttä. Palmu itsessään on valtava, ja sen hedelmä painaa 15–30 kiloa. Kyseessä on maailmanennätys. Siemenen kehittyminen palmussa kestää 6–7 vuotta ja itäminenkin kaksi vuotta. Palmut ovat joko uros- tai naaraskasveja, ja vain naaraat kantavat hedelmää.
Ja miksi se sitten on kielletty hedelmä? Brittiläinen kenraali Charles George Gordon vieraili Seychelleillä 1880-luvulla, hän tuli vakuuttuneeksi, että Seychellit ovat kadonnut Eedenin puutarha ja Seychellienpalmun siemenet ovat kielletty hedelmä. Todennäköinen selitys tälle on, että sekä hedelmien että uroskasvien kukintojen muoto aiheutti siveässä brittikenraalissa säädyttömiä ajatuksia. Eevalla olisi tosin ollut suuria vaikeuksia ojentaa valtavaa hedelmää Aatamille.
Helsingin Yliopiston Kasvitieteellisessä puutarhassa kasvaa Seychellienpalmu. Kyseessä on muutaman vuoden ikäinen itu, jonka juuressa siemen on edelleen näkyvissä.