Tänä vuonna ensimmäistä kertaa kokeilussa ollut chilikasvatus onnistui talon seinustalla Kasvusäkissä Kastelualtaan päällä varsin mainiosti, ja syyskuussa poimin talteen paljon pieniä, mutta sitäkin tujumpia chilipalkoja. Voi että sitä onnistumisen riemua, kun itse siemenestä asti kasvatetut, rakkaudella vaalitut kasvit palkitsevat antamalla runsaan sadon.
Seuraava ongelma olikin, mitä tehdä kaikella tällä chilillä, meillä kun se ei kuitenkaan ole jokapäiväinen mauste ruoanlaitossa. Hetken aikaa reseptejä selailtuani tulin siihen tulokseen, että Paholaisen hillon tyyppistä lisuketta olisi mukava kokeilla itse tehtynä. Käyttämämme kaupan versio kun on suhteellisen sokeripitoista ja liian mietoa (jopa meidän makuumme).
Tuli ihan hyvää, tässä ohje jonka sovelsin useista eri resepteistä.
Hillo käy varsin mainiosti esimerkiksi kanan- ja possunlihan lisukkeeksi ja grillatun halloumi-juuston kanssa itse ainakin söisin sitä vaikka kuinka paljon…